Kategorier
Musiknyheder

Kung Fu Panda og Kung Fu Fighting

Tegnefilmsfænomenet Kung Fu Panda rammer de danske biografer om få dage, og den gør naturligvis brug af det gamle discohit Kung Fu Fighting. Tegnefilmspandaen er ikke forberedt på at skulle være kampsportshelt – og folkene bag 1974-hittet havde heller ikke regnet med at skulle få succes.

Sangeren Carl Douglas havde indspillet et andet nummer, og da der var brug for en B-side til singlen, satte hans producer musik til en spøjs tekst, som Carl Douglas havde liggende. I løbet af ti minutter blev Kung Fu Fighting indspillet med de nu legendariske ”huh” og hah”-råb. Pladeselskabet meget bedre kunne lide den underlige kung fu-sang, og i løbet af få måneder nåede den et salgstal på ni millioner og en plads i disco-historiebøgerne. Når Kung Fu Panda har premiere på fredag, er det med en nyindspillet og let omskrevet version af sangen.