Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Fire mand på en tømmerflåde

Hej Tor
Håber du kan hjælpe mig ang. en sketch med Dirch Passer og Keld Pedersen, ”Der sidder 4 mand på en tømmerflåde”. Jeg ved godt der ikke er meget musik i den, men alligevel meget underholdende. Svigermor påstår at manden der falder i af tømmerflåden hedder Thorkild, jeg mener han hedder Mortensen, og at personen Thorkild tilhører en anden sketch. Svigermor er særdeles påståelig i denne sag, i øvrigt som i mange andre tilfælde, så for husfredens skyld, håber jeg du kan hjælpe med et korrekt svar.
På forhånd tak
Michael Rosengren

Hej Michael
Ja, det er lidt uden for mit normale stofområde, men jeg har et svar til jer. Manden, der falder af tømmerflåden og hentes op flere gange, hedder rigtigt nok Mortensen. Men hvis svigermor for sit indre øre kan høre Kjeld Pedersen råbe navnet Thorkild, så er det nok fordi, det er navnet på hans figur i Kjeld & Dirch-sketchen Skolekammerater. Skal hun ligefrem have bevisførelse, kan Tømmerflåden findes på CD’en Dansk Revy 150 år.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *