Kategorier
Musiknyheder

The Twist til tops som største Billboard-hit

Den toneangivende amerikanske singlehitliste Billboard Hot 100 kan fejre sit 50-års-jubilæum og i den anledning har folkene bag haft de avancerede lommeregnere fremme. Resultatet er en liste over de mest populære sange på listen nogensinde – ikke nødvendigvis de samlet set bedst sælgende eller mest mindeværdige numre, men dem, der over tid har haft de bedste placeringer på listen.

Det allerstørste Billboard-hit gennem årene er The Twist med Chubby Checker fra 1960, blandt andet fordi den lå nr. 1 på listen to gange med et års mellemrum. Chubby Checker selv betragter The Twist som kulturelt banebrydende, fordi sangen og den medfølgende dans tillod folk at danse hver for sig. ”Hvor som helst på planeten, når en sang har et beat, danser folk hver for sig til det beat, og før Chubby Checker var det ikke sådan, og jeg tror, at min plads på hitlisterne har haft stor betydning for det”, siger han til Billboard.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *