Kategorier
Musiknyheder

Bob Marleys ven død

De fleste kender Bob Marleys store hit No Woman No Cry, og de fleste har formentlig en forestilling om, at det også var reggaekongen selv, der skrev klassikeren. Det er dog en Vincent Ford, der er krediteret som ophavsmand til No Woman No Cry. Vincent Ford, der døde i sidste uge, var en af Bob Marleys venner på Jamaica, og tvivlen om hans forbindelse til No Woman No Cry er næsten lige så gammel som reggaehittet selv.

Nogle mener, at Ford reelt kun skrev teksten, mens mange kendere tror, at Bob Marley var alene om at skrive sangen, men noterede Ford som ophavsmand til både tekst og musik for derigennem at forære ham indtægterne fra sangen. Bob Marley udsendte oprindeligt No Woman No Cry i 1974, men den er mindst lige så kendt i hans liveversion, der kom ti år senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *