Kategorier
Musiknyheder

Koncerten på taget i ’69

På fredag er det 40 år, siden en af musikhistoriens mest kendte og nærmest ikoniske koncerter fandt sted. The Beatles havde ladet et kamerahold følge tilblivelsen af pladen Let It Be. Planen var at lave en dokumentarfilm, der skulle afsluttes med en koncert, men man havde ikke på forhånd aftalt, hvor den skulle finde sted. McCartney foreslog et lille intimt spillested som i deres unge dage, Lennon advokerede for et show i Afrika, Ringo Starr ville blive i England – og George Harrison var egentlig slet ikke begejstret for idéen. Da de ikke kunne blive enige, endte man med en ikke-annonceret koncert på toppen af Apple-pladeselskabets hovedkvarter i London. Den specielle koncert fandt sted den 30. januar 1969, og blev stoppet efter blot 42 minutter på grund af klager over larmen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *