Kategorier
Musiknyheder

Star Wars på scenen

Der er masser af eksempler på musicals og shows skabt over allerede kendte film, bøger og temaer, og nu er turen kommet til Star Wars-sagaen. I påsken er der verdenspremiere på et stort multimedieshow med musikken fra de legendariske film.

Det var Steven Spielberg, der i midten af 70’erne anbefalede vennen og filminstruktøren George Lucas at kontakte komponisten John Williams med henblik på at skrive musik til den første Star Wars-film, som var under opsejling. Lucas havde oprindeligt tænkt sig at bruge allerede eksisterende værker som underlægning i sin stjernekrigsfortælling, men John Williams overbeviste ham om, at nyskreven musik ville virke stærkere. Det senere så berømte Star Wars-tema dog inspireret af musikken fra filmen King’s Row fra 1942, som George Lucas ellers ville have anvendt. Den nye forestilling Star Wars: A Musical Journey er skabt af John Williams og selskabet Lucasfilms og fremføres af The Royal Philharmonic Orchestra på O2 Arena i London fra på fredag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *