Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Guitar i skødet

Hej Tor
I et band, der spiller country musik, ser man ofte benyttet et instrument, hvor musikeren sidder ned. Han flytter hænderne frem og tilbage, mens han spiller og har vistnok nogle “dimser” på fingrene. Hvad hedder et sådant instrument?

Hej!
Det lidt underlige instrument, der ofte benyttes i country- og bluegrass-musik, er en form for guitar, som går under flere forskellige navne. Steel guitar er et af dem, selvom steel guitar også kan være en betegnelse for en spillestil på almindelig guitar, hvor man med venstre hånd kører et glas- eller metalrør på strengene, så man får en glidende, syngende lyd. Når guitaristen sidder ned med instrumentet, kaldes det også ofte en lap steel guitar eller resonator guitar – eller en Dobro, som er det nok mest kendte varemærke for denne slags instrumenter. Dimserne på højre hånds fingre hjælper til at slå strengene an.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *