Kategorier
Musiknyheder

Don McLean i Danmark

Hvis man skal tale om levende legender blandt singer/songwriters, som moderne troubadourer ofte kaldes, må Don McLean bestemt være en af dem. Don McLean besøger Danmark i denne uge, og med sig i bagagen har han klassikere som ”Vincent (Starry Starry Night)” og ”American Pie”. Sidstnævnte har Don McLean selv kaldt en lignelse, og ”American Pie” har da også været genstand for mange analyser og fortolkninger, fordi den rummer både meget personlige, selvbiografiske elementer og referencer til kendte personer og begivenheder. Det siges for eksempel, at McLean engang var kæreste med en deltager i skønhedskonkurrencen Miss America, og at de gik fra hinanden samme dag, som hans store idol Buddy Holly omkom. Måske er det med i hans tanker, når han på fredag i Horsens Ny Teater synger linjerne ”bye bye, miss American Pie” og ”singing this’ll be the day that I die”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *