Kategorier
Musiknyheder

Farvel til Bamse

Flemming Bamse Jørgensen, en af dansk musiks store personligheder, sov ind nytårsnat. Han startede sin musikerkarriere som trompetist, blev siden hen trommeslager i et tambourkorps og købte en guitar, men endte som bassist, fordi der var en ledig plads i en århusiansk gruppe. Pladsen som sanger fik han først, da bandet skulle til Hamborg for at optræde i det berygtede Reeperbahn-kvarter. Bandets forsanger fik nemlig af sin forlovede forbud mod at tage af sted, og så trådte bassisten Bamse til. Det skabte også en af Bamses Venners tidlige specialiteter, nemlig de danske ”undersættelser” af engelsksprogede hits:

”Jeg kunne af gode grunde ikke teksterne, så jeg tænkte, at hvis vi bare synger noget vrøvledansk, det fattede de jo ikke en skid af alligevel”, fortalte den folkekære sanger i P3-programmet ”Ibens Harem” sidste år. Bamse blev 63 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *