Kategorier
Musiknyheder

Terror-panik over Led Zeppelin-sang

På søndag er det 20 år, siden en velkendt Led Zeppelin-sang skabte uventet meget postyr i den amerikanske delstat New Mexico. Radiostationen KLSK FM i byen Albuquerque ville markere, at kanalen skiftede stil og fremover kun ville spille gamle rockhits og valgte derfor, at der i et helt døgn kun skulle spilles Led Zeppelin-nummeret ”Stairway to Heaven”. Det betød, at nummeret kørte uafbrudt flere end 200 gange i træk.

En lytter meldte til alarmcentralen, at radioværten måtte have fået et hjerteanfald, siden han ikke skiftede CD’en, og ifølge Superseventies.com endte det med, at væbnet politi rykkede ud af frygt for en gidseltagning. Episoden fandt nemlig sted otte dage efter Golfkrigens start, og man frygtede, at terrorister havde overtaget radioen for at støtte Saddam Hussein, der var kendt som stor fan af netop Led Zeppelin. ”Stairway to Heaven” er fortsat en markant rockklassiker – KLSK FM eksisterer derimod ikke længere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *