Kategorier
Musiknyheder

Ugens sommersang: Lambada

Et af forårets og sommerens store hits vækker minder hos de mange, der husker den store dansedille fra slutningen af 1980’erne. Når sangerinden Jennifer Lopez og rapperen Pitbull for tiden har succes med nummeret “On the Floor”, er det nemlig med en tydelig omskrivning af nummeret “Lambada”, som Kaoma hittede med i 1989.

Der er til gengæld ikke mange, der er opmærksomme på, at også “Lambada” var en omskrivning af en ældre sang, for i Bolivia udgav en af landet mest populære folkemusikgrupper, Los Kjarkas, nemlig “Llorando se fue” i 1981 med præcis samme melodi. Sagen endte med en retssag, som bolivianerne vandt, så man må håbe, at folkene bag Jennifer Lopez har husket at kreditere de rigtige folk for ophavet til “On the Floor”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *