Kategorier
Musiknyheder

Carole King fylder 75

Som 4-årig kunne Carole Joan Klein spille klaver, og allerede i teenageårene blev hun med kunstnernavnet Carole King kendt som en af tidens dygtigste sangskrivere. På torsdag fylder musikeren, sangerinde og komponisten Carole King 75, og i den alder har hun unægteligt en del mere med sig i bagagen, end hun havde i sine unge dage. Ikke desto mindre rummede en af hendes allerførste succesfulde sange en tyngde og modenhed, man ikke nødvendigvis forventer af en teenager. King var nemlig blot 18 år gammel, da hun var med til at skrive ”Will You Still Love Me Tomorrow” til The Shirelles.

57 år senere kan hun se tilbage på en karriere med store sange som ”You Got a Friend”, “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, “Crying In the Rain”, “The Loco-motion” og “Take Good Care Of My Baby”, som blot er et lille udvalg af de 118 sange på den amerikanske Top 100-hitliste, hun havde en finger med i gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og yngre årgange kan måske nynne med på hendes temasang “Where You Lead” fra tv-serien ”Gilmore Girls”. Det er ikke så underligt, at den meget snart 75-årige Carole King ved årtusindskiftet kunne udråbes som den mest succesfulde kvindelige sangskriver gennem et halvt århundrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *