Kategorier
Brevkasse

Westlife genopstår gennem Ed Sheeran

En af de store popsucceser fra årene omkring årtusindskiftet er klar til at prøve lykken endnu en gang, og derfor har gruppen Westlife for få dage siden sendt en ny sang på gaden. Bandnavnet har altid klinget lidt sært, og faktisk var det heller ikke planen, at de irske fyre skulle have heddet Westlife. Oprindeligt gik de under navnet I.O.YOU, men efter udskiftninger i besætningen og ny manager skulle der findes et nyt navn. Valget faldt på Westside med henvisning til rødderne på den irske vestkyst, og det var som Westside, de gav koncerter som opvarmningsnavn for blandt andre Backstreet Boys og Boyzone, og gennembruddet lå lige rundt om hjørnet, da de opdagede, at flere andre grupper brugte samme navn. I 1999 blev Westside derfor hurtigt ændret til Westlife, og herefter tog popdrengene verden med storm med sange som ”I Swear It Again”, ”Fool Again” og ”If I Let You Go”.

Sidste år fandt fire af Westlife-medlemmerne sammen igen efter seks års pause, selvom de var i tvivl om, hvorvidt der nu om stunder ville være plads til en gruppe som deres, uden at det bare skulle være som nostalgi-band. Det irske medie Independent citerede forleden Westlife-medlem Nicky Byrne for, at de havde talt om, at det nok ville kræve nye sange i stil med dem, stjernen Ed Sheeran sprøjter ud i disse år. På det tidspunkt vidste de ikke, at Ed Sheeran havde sat sig sammen med deres gamle samarbejdspartner Steve Mac, og undervejs i en sangskrivningsproces havde Ed Sheeran luftet idéen om at lave noget i stil med Westlifes musik.

”Vi anede ikke, at det fandt sted, og vi fandt sammen igen i det skjulte og opsøgte Steve, som spillede et par sange for os, og han fortalte: Det her er faktisk en Ed-sang, som Ed skrev, efter han sagde, han ville skrive en sang i Westlife-stil”, forklarede Nicky Byrne.

Resultatet ”Hello My Love” er nu udgivet som comebacksingle og som et bud på, hvordan I.O.YOU/Westside/Westlife kan lyde i 2019.