Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Skibsforlis ved Hanstholm

Hej!
Du har tidligere hjulpet mig med en sang, så nu prøver jeg igen. For en del år siden hørte jeg en sang, en fiskersang, som jeg mener at Fisker Thomas sang. Jeg har forsøgt at søge efter den både med Fisker Thomas og evt Tørfisk men forgæves. Sangen omhandler skibsforlis som jeg mener var ved Hanstholm. Der var 3 skibe der skulle ind men som forliste. Jeg husker følgende fra teksten: ”Tre både var på vej ind mod land, men ingen vidste da, hvad der ville ske, hvad vejret betød, og hvordan det spændte an… At to gik ned før det blev lyst, det tænke ingen på”. Håber virkelig at du igen kan hjælpe. Jeg er temmelig overbevidst om at det er Fisker Thomas der sang den, men kan ikke finde den blandt de sange jeg kan Google mig frem til, eller også hed den ikke tre både?
Hilsen Annette Steiness-Hansen

Hej Annette
Du er nærmest allerede i havn, men jeg hjælper dig gerne det sidste stykke. Det er rigtigt, at Fisker Thomas sang om de tragiske forlis ud for Hanstholm i februar 1979, og sangen hedder faktisk blot “Tre både”. Den er skrevet af Per Hansen fra Schwåmpis Venner, og Fisker Thomas tog den med på sin plade “Søens våde vej” i 1982. Jeg har ikke kunnet finde Fisker Thomas’ version på nettet, men sangen har også været i hænderne på Peter Sørensen både med og uden gruppen Kræn West, og for to år siden udgav Fisker Thomas’ barnebarn Mads Toghøj en meget fin version af “Tre både” på pladen “Rødder”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *