Kategorier
Musiknyheder

Eksklusive filmsange

Den allerførste Oscar-uddeling fandt sted i 1929, og fem år senere begyndte man også at uddele en pris til årets bedste filmsang. ”The Continental” fra filmen Fred Astaire- og Ginger Rogers-filmen ”The Gay Divorcee” vandt som den første i denne kategori, men nogle år senere blev rammerne for sangprisen ændret. I 1941 vandt Jerome Kern og Oscar Hammerstein II’s sang ”The Last Time I Saw Paris” en Oscar, men det huede bestemt ikke komponisten Kern, for sangen var ikke skrevet direkte til filmen ”Lady Be Good”, og den havde også været udgivet tidligere. Jerome Kerns utilfredshed med at modtage en pris for en ”gammel” sang medførte, at det blev præciseret i reglerne, at de nominerede sange skal være originale sange skrevet specifikt til den pågældende film. De regler har til gengæld betydet, at store filmhits som ”I Will Always Love You” fra ”The Bodyguard” og ”Don’t Cry For Me Argentina” fra ”Evita” ikke kunne komme i spil til Oscar-statuetter, fordi de havde haft deres eget liv før filmberømmelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *