Kategorier
Musiknyheder

Yngste 007-sangerinde nogensinde

Filmen får først premiere i april, men alligevel har der i den forgangne uge været massiv omtale af James Bond-filmen ”No Time to Die”. Temasangen til den nye film blev nemlig offentliggjort forleden, og som det altid er med Agent 007-universet, handler det ikke kun om at levere et stykke musik, men om en større tradition, som sangen og kunstneren skriver sig ind i. Tidligere har store navne som Shirley Bassey, Tina Turner, Paul McCartney og Adele været med til at udvikle og videreføre den særlige stemning, der gerne skal være i et James Bond-tema, og denne gang er valget faldet på tidens helt store stjernefrø på popscenen, den kun 18-årige Billie Eilish. Filmens instruktør Cary Fukunuga pegede på Billie Eilish som sit foretrukne bud på en ny 007-fortolker, og den unge sangerinde havde i forvejen sammen med sin faste sangskriverpartner og producer – og storebror – Finneas O’Connell leget med tanken i en periode, så da tilbuddet rent faktisk kom, var de klar. Billie og Finneas har til Apple Music fortalt, at de fik tilsendt en bid af filmmanuskriptet og brugte det som inspiration til sangen, der materialiserede sig hen over tre dage. Normalt benytter de sig ikke af professionelle indspilningsstudier og laver i stedet optagelserne hjemme hos deres mor, men denne gang indsang Billie Eilish ”No Time to Die” liggende i en køje i deres tourbus.

Billie Eilish er nu den yngste musik, der har skrevet og udgivet en Bond-sang, og kombinationen af hendes mørke, afdæmpede popstil og James Bond-musikkens traditionelt storladne melankoli er blevet godt modtaget de fleste steder. Den 2. april er der dansk premiere på filmen, som bliver den sidste med Daniel Craig i rollen som James Bond.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *