Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: The Beatles i Hamborg

Hej Tor Bagger
Kan du hjælpe mig med følgende spørgsmål: Jeg var på studietur til Hamburg i sommeren 1963 og 64 og hørte The Beatles på Star Club. På det tidspunkt havde jeg aldrig hørt om gruppen. Kan årstallet evt. fastlås, da det gælder en diskussion af tidspunktet? På forhånd tak.
MH, Torben Nielsen, Aalborg

Hej Torben
Det er da misundelsesværdigt at kunne sige, at man har oplevet The Beatles live – og endda i Hamborg, som var byen, hvor de arbejdede hårdt og fik nogle sceneerfaringer, der kom dem til gode senere i karrieren. De årstal, du oplyser, passer dog ikke med The Beatles’ perioder i Hamborg. Der findes meget udførlige opgørelser over samtlige optrædener, og deres tid på i Hamborg var henholdsvis på The Top Ten Club 27. marts-2. juli 1961 og på Star-Club 13. april-31. maj, 1.-14. november og 18.-31. december 1962. Efter de slog igennem på hitlisterne spillede de i Hamborg igen den 26. juni 1966 i Ernst Merck Halle, men de var ikke i Tyskland i hverken 193 eller 1964, som du nævner. Så spørgsmålet er, om du har set dem allerede i sommeren 1961 på The Top Ten Club frem for Star-Club, eller om du har været på Star-Club i foråret 1962?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *