Kategorier
Musiknyheder

Millioner af stjerner

I fredags samlede DR1 for anden uge i træk flere end en million seere til ”Fællessang – hver for sig”, hvor kendte musikere hjemme fra privaten sang for, så seerne rundt omkring kunne synge med som en del af et stort fællesskab i hver sin sofa. På aftenens repertoire var flere kendte popsange af folk som Sebastian og Dodo and the Dodos, men indledningsvis var der en moderne salme på programmet. DR Pigekorets chefdirigent Philip Faber er alle hverdage vært for ”Morgensang med Philip Faber” på DR1 og P2, og fredag aften satte han sig ved flyglet og spillede ”Du, som har tændt millioner af stjerner”.

Blandt Den Danske Salmebogs mange gamle melodier og tekster er Johannes Johansens salme en af de nyere, eftersom den er skrevet i 1981. Johansen var præst og en meget aktiv salmedigter, og han var for nylig tiltrådt som biskop over Helsingør Stift, da han sammen med komponist Erik Sommer skrev ”Du, som har tændt millioner af stjerner” til FDF-landslejren i 1981. Senere fandt den vej til salmebogen, og helt oppe i samfundets top har man også bemærket den smukke salme, for ved Prins Henriks bisættelse i januar 2018 blev den sunget som den sidste salme efter mere traditionelle værker som “Op, al den ting, som Gud har gjort” og “Krist stod op af døde”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *