Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Der er et – anderledes – yndigt land

Hej Tor
Engang hørte jeg en indspilning af “Der er et yndigt land” med en anden melodi. Jeg vil tro vi er i 90érne eller omkring årtusindskiftet. Det var en kvinde, og jeg husker den som utroligt smuk (og meget anderledes end den normale melodi), men jeg tror ikke jeg har hørt den siden. Sig til, hvis du kender den.
Mvh. Jacobsen

Hej Jacobsen
Sangerinden Nanna udgav i 1993 en single med nykomponeret musik til Adam Oehlenschlægers velkendte nationalhymne, og jeg er sådan set enig: Den er utroligt smuk og overraskende vellykket. I 1998 genindspillede hun den i duet med Povl Dissing, og denne version er måske lidt lettere at finde. Nanna er faktisk ikke den eneste, der har skrevet alternative melodier til ”Der er et yndigt land”. Også store komponister som Carl Nielsen og Thomas Laub har sat musik til Oehlenschlægers tekst, men det er H.E. Krøyers melodi fra 1835, der er blevet stående.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *