Kategorier
Musiknyheder

It’s a Sin som sang og serie

Knapt to måneder inde i 2021 er en af årets hidtil mest roste og omtalte nye tv-serier ”It’s a Sin”, som herhjemme kan ses på streamingtjenesten HBO Nordic. Den britiske serie handler om en gruppe homoseksuelle mænd og deres liv op gennem 1980’erne, hvor HIV og AIDS i løbet af få år ændrer hele deres verden. Serien begynder i 1981, men titlen er hentet fra en sang, der først udkom nogle år senere. Duoen Pet Shop Boys fik i 1987 et kæmpestort hit med ”It’s a Sin”, som tager udgangspunkt i nogle af forsanger Neil Tennants oplevelser på den katolske kostskole St. Cuthbert’s High School i Newcastle. Følelsen af, at ens tanker og drømme er syndige, blev forstærket blandt mange homoseksuelle katolikker, men selvom kritikken af den katolske baggrund forekom voldsom i sangen ”It’s a Sin”, stak den faktisk ikke så dybt endda, fortalte Neil Tennant i et interview med i 2009: ”Da vi udgav It’s a Sin, var det interessant, for folk tog den meget alvorligt. Sangen blev skrevet på omkring 15 minutter, og den var ment som en kitschet joke, og det var ikke noget, jeg bevidst tog særligt seriøst. Nogle gange tænker jeg over, om den stak dybere, end jeg tænkte dengang”, fortalte Pet Shop Boys-sangeren til mediet The Atlantic.

Siden tv-serien “It’s a Sin” havde premiere i januar, har der også været fornyet interesse om sangen “It’s a Sin”. Musikmediet nme.com kunne forleden berette, at online-salget og -lytningen af Pet Shop Boys-nummeret fra 1987 var steget 249 procent, siden tv-premieren, og dertil kommer en helt ny version med det unge band Years & Years, som også tidligere har arbejdet sammen med Pet Shop Boys. Gruppens forsanger Olly Alexander spiller en af hovedrollerne i tv-serien, og i den anledning har Years & Years udsendt en helt afdæmpet ballade-version af ”It’s a Sin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *