Kategorier
Musiknyheder

Profetisk Grand Prix-veteran

Når årets danske Melodi Grand Prix afholdes på lørdag, er der otte nye sange, der dyster om at skulle repræsentere Danmark ved Eurovision i Rotterdam i maj. Deltagerne er en blanding af ukendte sangere, etablerede kunstnere og en decideret veteran. Der er nemlig comeback til en af vinderne fra 1978, hvor gruppen Mabel fra den ene dag til den anden blev verdenskendte i Danmark, da de med guitarer og stortromme spillede ”Boom Boom” til sejr i Melodi Grand Prix. Mabel rejste et par år senere til Spanien, hvor de havde ganske stor succes, og herefter videre til USA, hvor det store gennembrud dog udeblev. Da resten af bandet tog hjem til Danmark igen, blev forsanger Michael Trampenau i USA, hvor han under navnet Mike Tramp markerede sig som sanger i metal-bandet White Lion. På lørdag vender 60-årige Mike Tramp tilbage til musikkonkurrencen, som han var med til at vinde i 1978, men Mabel deltog faktisk også i 1979. Sangen “Saturday Show” endte på en femteplads, og når man hører den i dag, kan det virke, som om Mike Tramp enten er synsk eller har brugt mere end 40 år på at fuldende en tre minutters popsang. I “Saturday Show” synger Mike Tramp blandt andet, at “Vi vidste, han engang var superstjerne med succes, men at han har levet under usle kår. (…) Han sagde ‘Hello, good evening, welcome to the Saturday show’, og startede uden bifald på sin sang. Hans tanker fløj tilbage, hvor hans melodi den vandt og gjorde ham til stjerne på en dag. Men stjernen, den er blegnet, og succesen den forsvandt og glemte også det, han dengang sagde. (…) Stjerner fødes og stjerner går. Er du heldig, er du iblandt. Moden skifter fra år til år, det er ubarmhjertigt, men sandt”.

I denne uge står den lidt blegnede stjerne Mike Tramp på scenen på en lørdag aften i et corona-ramt show uden bifald, hvor han uden tvivl bliver konfronteret med den dag, hvor han vandt og blev kendt fra den ene dag til den anden. Og så optræder han med en sang, der ikke følger den ubarmhjertigt skiftende mode. Jørgen de Mylius havde næppe regnet med, at det var dansk popmusiks svar på Nostrademus, han lukkedes ind i konkurrencen dengang, og på lørdag gør Mike Tramp Grand Prix-comeback med sangen ”Everything Is Alright”.