Kategorier
Musiknyheder

Highway to Hell genåbner

Et af rockhistoriens mest kendte guitar-riff og en af mest genkendelige klassikere er blevet genoplivet i et opsigtsvækkende samarbejde. Guitaristen Tom Morello var en af grundpillerne i bandet Rage Against the Machine, der landede med et brag midt i 1990’erne, og han har også været med i blandt andet gruppen Audioslave. I sin nuværende solokarriere har han som guitarist brug for sangere, og Morello har satset på nogle af de store kanoner på sin nye udgivelse. I sidste uge udgav han nemlig en coverversion af AC/DC-klassikeren ”Highway to Hell” sammen med ingen ringere end Bruce Springsteen og Pearl Jams frontmand Eddie Vedder. I en pressemeddelelse siger Tom Morello, at ”Vores version af Highway to Hell hylder AC/DC, men med Bruce Springsteen og Eddie Vedder bliver denne legendariske sang taget med ind i fremtiden. En af de største rock’n’roll-sange nogensinde sunget af to af de største rock’n’roll-sangere nogensinde. Og så leverer jeg en lynende guitarsolo”.

Det er dog ikke første gang, de tre erfarne rockmusikere prøver kræfter med ”Highway to Hell”. For nogle år siden trådte Tom Morello til som vikarguitarist i Bruce Springsteens band, og der findes en optagelse fra AC/DC’s hjemland Australien, hvor de med Eddie Vedder som gæst på scenen rocker sig igennem ”Highway to Hell”. AC/DC udgav nummeret i 1979, og siden da har der floreret mange historier om, hvad sangen handler om. Flere af dem peger på bandets turnéliv, men der findes også en forklaring, som knytter sig til bandets oprindelige forsanger Bon Scotts hjemby Fremantle. Hovedvejen Canning Highway, hvor baren The Raffles lå, blev efter sigende kaldt ”hovedvejen til Helvede”, fordi dårlig skiltning ved et kryds havde kostet flere ofre. Så når der i ”Highway to Hell” bliver sunget ”Going down, party time, my friends are gonna be there too” og ”No stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down”, så handler det ikke (nødvendigvis) om at skulle genforenes med sine venner hos Den Onde selv, men om at følge den farlige vej med kurs mod det lokale værtshus.

Tom Morello udsender sit album ”The Atlas Underground Fire” den 15. oktober, og udover Springsteen og Vedder får han til den tid også hjælp fra folk som rapper og reggae-musiker Damien Marley og countryrocksanger Chris Stapleton.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *