Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Engelsk på dansk (og svensk)

Hej Tor
Jeg er ved at blive sindssyg! Ved et tilfælde hørte jeg sangen ”A little bit of loving”, som nok er fra slutningen af halvfjerdserne (lyder lidt som Abba), men jeg kan også høre den for mit indre øre med en dansk tekst (som jeg selvfølgelig ikke kan huske). Det er egentlig ikke vigtigt, men jeg kan bare mærke, at jeg ikke kan slippe det, før jeg har fået det opklaret…
Mhv. ”Jokke”

Hej Jokke
Jeg kender lidelsen, så jeg iler med lindring: Oprindeligt er sangen på svensk med titlen ”Mycke’ mycke’ mer”, og den var i 1980 med i det svenske Melodi Grand Prix med gruppen Chips. De udgav herefter den engelsksprogede version ”A Little Bit of Loving”, hvorefter Keld & Hilda herhjemme overtog hele instrumentalversionen og blot tilføjede en dansk tekst. Den blev udgivet som ”Et lille bitte smil” i 1981. Jeg håber, at dette giver dig ro i sjælen. 
Med venlig hilsen
Tor Bagger