Kategorier
Musiknyheder

Korgave til kronprinsessen

Selvom en gallamiddag var blevet aflyst, og der ikke var noget officielt program på selve dagen lørdag, så blev kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag fejret ugen igennem. Blandt andet tog kronprinsessen første spadestik til Zoologisk Have i Københavns kommende anlæg for australske dyr, hun var med, da et nyt portrætmaleri blev afsløret på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, og søndag aften deltog kronprinsparret og deres børn ved et direkte fødselsdagsshow på TV 2. På selve fødselsdagen lørdag sendte DR1 portrætudsendelsen ”Mary 50 år – Man kan kun være sig selv”, hvor kronprinsessen også blev overrasket med en sang, som de seneste dage har spredt sig på sociale medier. Efter at være blevet interviewet af journalist Johannes Langkilde fulgte kronprinsessen ham til en nærliggende sal, hvor DR Pigekoret med dirigent Phillip Faber stod klar til at synge ”Du er som sådan en rose”.  En tydeligt rørt kronprinsesse tog imod den overraskende gave og takkede for sangen, som for de fleste seere nok også var et nyt bekendtskab. Teksten er hentet fra Henrik Nordbrandts digt ”Sådan en”, og det var Phillip Faber selv, der satte musik til det for nogle år siden. Han har ved en tidligere lejlighed fortalt til dr.dk, at han skrev den til et bryllup: ”Det var en af mine gode venner, der ringede dagen inden sit bryllup og spurgte, om jeg ikke lige kunne skrive en melodi til Henrik Nordbrandts digt ’Sådan en’, som han holder meget af. Først tænkte jeg, at det var da en umulig opgave, men jeg skrev den på et kvarter. Jeg tog den med til koret og syntes faktisk, at den lød så fin, at vi valgte at tage den med”.

På fødselsdagen fik kronprinsessen også en musikalsk hilsen fra Den Kongelige Livgardes Musikkorps, som til vagtskiftet på Amalienborg Slotsplads kl. 12 havde udvalgt et særligt repertoire. Musikkorpset spillede ”Happy Birthday” og ”Kronprins Frederiks Honnørmarch” samt naturligvis ”Kronprinsesse Marys Honnørmarch”. Marchen blev komponeret i 2014 af David M. A. P. Palmquist, som sidenhen er blevet dirigent for Livgardens Musikkorps, men kronprinsessen deltog også selv med idéer til værket. ”Kronprinsesse Marys Honnørmarch” rummer således både elementer fra den kendte australske folkesang ”Walzing Mathilda” og fra salmen ”Eternal Father, strong to save”, som både blev sunget ved hendes mors begravelse i 1997 og ved kronprinsparrets vielse i 2004.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *