Kategorier
Musiknyheder

Sommerhit i februar

Det må være en kandidat til titlen som musikhistoriens mærkeligste timing for et sommerhit, men i dag er det 60 år siden, Cliff Richard udsendte singlen ”Summer Holiday”. Siden dengang er den år efter år dukket op i sommerperioden, men selve udgivelsen skete på en februardag i 1963. Den mærkværdige timing for en sommerferiesang skyldtes, at den var en del af filmen ”Summer Holiday”, som Cliff Richard spillede hovedrollen i, og som havde premiere i januar 1963. To år forinden havde Cliff Richard høstet stor popularitet med filmen ”The Young Ones” og sangene herfra, så succesformlen skulle gentages i 1963. Musikerne fra hans band The Shadows blev bedt om at skrive sange, som kunne passe til den nye film, selvom de ikke kendte meget til handlingen. Guitarist Bruce Welch fortalte for et par år siden til avisen Daily Mail, at de på det tidspunkt kun havde fået en synopsis, der kortfattet udstak hovedlinjerne: Fire eller fem fyre lejer en London-bus og kører gennem Europa på en sommerferie og møder piger. Arbejdet gik i gang med det samme, og Welch leverede straks den nu så kendte linje ”We’re all going on a summer holiday, no more working for a week or two”, mens trommeslager Brian Bennett bød ind med linjen ”We’re going where the sun shines brightly, we’re going where the sea is blue”. Det store hit blev skrevet lynhurtigt. ”Det tog os en halv times tid. Vi skrev sange, der ændrede samfundet. Det var fantastisk”, fortalte Bruce Welch til Daily Mail i efteråret 2020. I filmen endte deres ven Cliff Richard med at skulle synge ”Summer Holiday”, mens han sad ved rattet i den ombyggede dobbeltdækkerbus med kurs mod Paris.

Filmen havde verdenspremiere i London i januar 1963, hvor Cliff Richards popularitet var så stor, at den var skyld i, at han ikke kunne overvære den første fremvisning. Ved Warner Theatre på Leicester Square var der nemlig mødt 3000 mennesker op for at se giraffen, og den store folkemængde betød, at det ikke var muligt for hovedrolleindehaveren Cliff Richard at stige ud af bilen for at komme ind i biografen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *