Kategorier
Musiknyheder

Hits med havudsigt

Det kan godt være, at tv-2 i mange år kaldte sig for Danmarks kedeligste orkester, men stillesiddende kan man ikke beskylde dem for at være. De var knapt nok færdige med deres 40-års-jubilæumsturné, før de satte gang i et stort projekt med Danmarks Underholdningsorkester, som har premiere i dag. I den kommende tid turnerer de rundt i landet med en symfonisk overbygning på de velkendte hits som en slags videreførelse af et lignende initiativ i 1999. Dengang lavede tv-2 sammen med DR’s Underholdningsorkester og Peter Schaufuss Balletten en musikalsk forestilling med titlen ”Manden, der ønskede sig en havudsigt”, der også blev udgivet på CD. Forsanger Steffen Brandt har op til den nye turné erklæret, at undertitlen denne gang sagtens kunne have været “Manden der ønskede sig en havudsigt – og fik den”. Faktisk luftede han idéen om en fortsættelse allerede i september 1999 i et interview med Jyllands-Posten forud for premieren på Aarhus Festuge: “Hvis ikke det bliver mere spændende end nu, altså spændende set med negative briller, så har det absolut været en god oplevelse, der får mig til at ønske, at der skal laves en del 2. Den kan eventuelt hedde Manden der ønskede sig en havudsigt – mere”, sagde Steffen Brandt dengang for snart 24 år siden, hvor balletmesteren Peter Schaufuss i samme ombæring foreslog en trilogi: ”Først ønskede han sig en havudsigt, så får han den i anden omgang, og så mister han den i tredje”. Hvis den model holder, er der mere arbejde forude for Steffen Brandt, hans band og deres medrejsende symfoniorkestre. Steffen Brandt bød også ind med idéen om en ekstra forestilling relateret til Aarhus Festuge med titlen ”Manden der ønskede sig et fadølsanlæg”. I år hedder koncertrækken blot ”tv-2 & Danmarks Underholdningsorkester”, og i aften er der i Vejle premiere på rock/symfoni-turnéen med tv-2’s sangskat, som i den kommende måned bevæger sig rundt i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *