Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Funkytown

Hej Tor
I januar 1978 var jeg på studietur i England, og sangen Funkytown blev spillet en del gange på et diskotek I Birmingham. Det tænkte jeg ikke mere over, før jeg hørte versionen med Lipps Inc., da den blev et hit. Men husker jeg forkert? Angiveligt skulle den være skrevet af Steven Greenberg fra Lipps Inc. og udgivet i 1979/80. De to versioner husker jeg som temmelig ens, dog havde førstnævnte en noget mere fyldig instrumentallyd.
Med venlig hilsen
Steen

Hej Steen
Jeg er fristet af blot at sige, at du husker forkert – enten hvad angår den musik, du har hørt på studieturen, eller hvornår du var i England. Sagen er den, at jeg ikke kan finde noget som helst, der knytter “Funkytown” til 1978. Steven Greenburg skrev selv sangen til sin gruppe Lipps Inc., som udgav den på deres debutalbum i efteråret 1979 og som single i marts 1980, og der er ingen spor af, at den har været udgivet af andre tidligere af andre. Det er selvfølgelig ikke helt utænkeligt, at der har floreret en demoversion blandt DJ’s allerede i begyndelsen 1978, selvom der er langt fra Steven Greenburgs hjemby Minneapolis og hans funky drømmeby New York til engelske Birmingham. Og hvis ikke jeg skal afveje din hukommelse, er det faktisk mit bedste bud på et svar.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *