Kategorier
Musiknyheder

Seals seksten stemmer på et kassettebånd

En af 1990’ernes store stjerner vender i denne uge tilbage til Danmark efter mange års fravær, når Seal kommer til Aarhus for at give koncert. Seal er for tiden på en større turné rundt i verden, hvor han markerer et forsinket 30-års-jubilæum for sit debutalbum fra 1991 og et lidt tidligt 30-års-jubilæum for opfølgeren fra 1994. Disse tidlige plader affødte hits som ”Crazy”, ”Prayer For the Dying”, ”Future Love Paradise” og ikke mindst den meget specielle og sejlivede ”Kiss From a Rose”.

Tidligere i år fortalte Seal selv i podcasten ”Switched On Pop” om den besynderlige tilblivelse af ”Kiss From a Rose”. Dybest set udsprang den af, at han i 1987 – fire år før sit første album – havde anskaffet sig en firesporsbåndoptager, som han eksperimenterede med, og fordi han ikke kunne spille noget instrument, havde han kun sin stemme at optage. Ved at samle flere spor på ét spor over flere omgange lykkedes det ham at indspille seksten spor med kun hans egen stemme. Han forsøgte at lade hver enkelt stemmeindspilning opføre sig som et instrument i et symfoniorkester, og på den måde fik han skabt den mystisk stemningsfulde indledning til ”Kiss From a Rose”. Da han skulle indspille sit debutalbum sammen med sin producer og nu livslange samarbejdspartner Trevor Horn, var ”Kiss From a Rose” end ikke med i puljen af mulige sange. Først da arbejdet med album nummer to gik i gang, præsenterede han Trevor Horn for det gamle kassettebånd, og ud fra dette skabte Horn det overvældende og i nogle passager næsten middelalderlige lydunivers til ”Kiss From a Rose”. Og koncertgængerne i Tivoli Friheden i Aarhus kan være helt sikre på, at ”Kiss From a Rose” vil være på repertoiret, når Seal går på scenen fredag aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *