Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Sebastian og præsidenten

Hej
I Sebastians gamle sang Præsidenten er det uddrag af en tale fra præsident i usa. Ved du hvem og hvilken tale?
Mvh Nina

Hej Nina
Sangen hedder egentlig “Presidenten” og ikke “Præsidenten”, men om det er en bevidst amerikanisering af ordet eller en banal stavefejl, har jeg aldrig kunnet gennemskue. Den er med på albummet “Stjerne til støv”, som udkom i oktober 1981, og de klip, der bruges undervejs i sangen, stammer fra Ronald Reagans indsættelsestale i januar 1981. Det er ikke en sammenhængende passage fra talen, men mange korte klip fra forskellige dele af den lange tale, Reagan holdt, da han tiltrådte sin første periode som præsident.
Med venlig hilsen Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *