Kategorier
Musiknyheder

Alting kan gå in a thousand pieces

En del af Anne Linnets sange har en særlig plads i mange danskeres hjerter, og en af de mest populære er ”Tusind stykker” fra 1988. Linnet fortalte engang i bladet Ud & Se, at det var forholdet til eksmanden Holger Laumann, der var udgangspunkt for sangen: ”Jeg var allerede flyttet til Frederiksberg i 1985, og et par år senere fulgte Holger så efter fra Åbyhøj og fandt en kæreste herovre. Vi var stadig forbundne, selvom vi ikke kunne leve sammen. Det var det, som ’Tusind stykker’ handlede om. Men nu så vi hinanden som bedste venner, og vores børn var faldet godt til”. På trods af skilsmissen nogle år før kunne det tætte forhold til børnenes far afføde linjer som ”Alting kan gå itu, et hjerte kan gå i tusind stykker, kaldte du mig for ven engang, så er jeg her nok endnu”.

Selvom ”Tusind stykker” blev et stort hit, ville Anne Linnet eller de danske pladekøbere formentlig næppe have gættet på, at den 35 år senere skulle danne grundlag for en ny sang fra en verdensstjerne, men den tyske popsanger Kim Petras med base i USA udsendte for nylig albummet ”Feed the Beast” med sangen ”Thousand Pieces”. Petras er især kendt for duetten ”Unholy”, der blandt andet betød, at hun indtog førstepladsen på den amerikanske hitliste som den første transkvinde nogensinde. Som gaffa.dk også har bemærket, er det formentlig på grund af en svensker, at Anne Linnets melodi har fået en rolle på den nye plade, for ”Thousand Pieces” er nemlig skrevet sammen med den svenske superproducer Max Martin. Han kender formentlig Linnets melodi gennem den svenske udgave, ”Tusen bitar”, som Bjørn Afzelius udgav i 1989. Men også her var der faktisk amerikanske impulser involveret. Den amerikansk-danske guitarist Billy Cross havde i en periode turneret med Björn Afzelius, hvor de blandt andet havde optrådt med Afzelius’ svenske oversættelse af ”Tusind stykker”, og Billy Cross fortæller i sin bog ”Så langt så godt”, at han foreslog den svenske troubadour at udgive ”Tusen bitar” på single. Herefter flyttede Cross ligefrem ind i Afzelius’ hus i Göteborg for at stå for produktionen, og sangen blev en af Björn Afzelius’ mest elskede.

I den nye version, hvor det dog kun er omkvædet, der har noget med originalen at gøre, synger Kim Petras blandt andet ”Everything can break in two, but a heart can break into a thousand pieces, it’s easy my love, careful what you touch”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *