Kategorier
Musiknyheder

Gamle Fleetwood Mac-rygter på nye flasker

Gang på gang lander Fleetwood Mac-albummet ”Rumours” på lister over musikhistoriens største plader, og for de fans, der ikke kan få nok af bandets mesterværk, er der netop landet en særlig udgivelse. ”Rumours” udkom oprindeligt i 1977 i en meget speciel tid for bandets fem medlemmer, som havde været mere end bare musikalske kolleger. Christine og John McVie var blevet skilt, Stevie Nicks og Lindsey Buckingham var gået fra hinanden, og der var også skilsmisse i luften hjemme hos Mick Fleetwood, som senere på året indledte et forhold til Stevie Nicks. Men ud af følelseskaos og interne nedsmeltninger voksede et stort værk som meget passende er blevet kaldt en skilsmisse-LP, og som rummede sange som ”Dreams”, ”Go Your Own Way”, ”Don’t Stop” og ”Songbird”. Arbejdstitlen var i en periode ”Yesterdays’s Gone” opkaldt efter en linje i sangen ”Don’t Stop”, men i sidste ende faldt valget på ”Rumours” (”Rygter”, red.). Ifølge dokumentarprogrammet ”Classic Albums” var det John McVies forslag, fordi han følte, at medlemmerne skrev dagbøger om hinanden gennem deres sange.

46 år senere er ”Rumours Live” nu udkommet med en koncertoptagelse fra The Forum i Los Angeles i 1977 kun få måneder efter udgivelsen af ”Rumours”. Den nye, gamle udgivelse kan fås både digitalt, på CD og på LP og indeholder liveversioner af i alt 18 sange fra ”Rumours” og Fleetwood Macs foregående album, hvoraf kun en enkelt optagelse har været udgivet tidligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *