Kategorier
Musiknyheder

Tim og Nikolaj og Julie – Honeyburst 20 år

At genbesøge gamle album og bygge hele koncerter op om enkelte udgivelser er i de seneste år blevet et ganske populært alternativ til almindelige koncerter. I stedet for blot at præsentere lidt nyt materiale blandet med gamle hits vælger nogle kunstnere at fremføre et samlet albumværk fra ende til anden, og nu er det Tim Christensens tur til at prøve kræfter med denne koncerttendens. I morgen åbner Tim Christensen, der også er kendt som forsanger i bandet Dizzy Mizz Lizzy, turnéen ”Honeyburst 20th Anniversary Tour” for at markere 20-året for hans mest succesfulde soloplade ”Honeyburst”. Den populære plade indeholdt sange som “Whispering at the Top of My Lungs”, “How Far You Go” og “JumpThe Gun”, men det var balladen “Right Next to the Right One”, der ændrede alt for Tim Christensen i den periode. “Right Next to the Right One” var ikke bare en kærlighedssang fra en rockmusiker, men også temamelodi i DR’s populære dramaserie ”Nikolaj og Julie” med Peter Mygind og Sofie Gråbøl i hovedrollerne. Mange har nok gættet på, at “Right Next to the Right One” blev skrevet specifikt til serien, men i et interview i Gaffa i forbindelse med udgivelsen af ”Honeyburst” pointerede Tim Christensen, at der altså ikke var tale om et stykke bestillingsarbejde.

“Produceren af serien ringede og sagde til mig, at de kunne lide, hvad jeg lavede, og ville høre, om jeg havde en sang, de kunne bruge. Lige på det tidspunkt havde vi lavet demoer, hvor Right Next… var en af dem. De fortalte mig, hvad serien handlede om, og jeg sagde ‘så tror jeg, jeg har et godt bud’. Jeg synes, den passer godt til serien, men det er vigtigt for mig at fortælle, at det ikke er deres sang. Jeg har ikke taget den fra serien og puttet den på min plade; de har taget den fra min plade og puttet den i serien”, forklarede Tim Christensen i Gaffa i 2003.

“Selvfølgelig synes jeg, det er en skidegod sang, ellers ville jeg ikke have præsenteret den for DR, men det andet aspekt, den magt, de muskler, som tv har søndag aften kl. 20, det kan ikke være vildere. Jeg bliver stoppet af alt fra femårige børn til 60-årige damer. Den helt brede befolkning har nu fået sat ansigt på, hvem jeg er”.

Senere blev sangen indspillet og udgivet internationalt af selveste Celine Dion, og nu får den atter en central placering, når Tim Christensen spiller sine ”Honeyburst”-jubilæumskoncerter. Turnéen begynder torsdag og bringer ham allerede lørdag til Nordjylland med en koncert på Skråen i Aalborg, hvorefter turen går landet rundet i de kommende måneder. Desuden er der blevet genudsendt en remasteret udgave af ”Honeyburst” på både streaming og vinyl, endda med en stribe bonusnumre, hvoraf fire aldrig tidligere har været udgivet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *