Kategorier
Musiknyheder

Frederik bli’r meget snart majestæt…

Der er mange ting, vi endnu ikke ved om tronskiftet på søndag. Musikkens rolle er en del af det, men vi kan dog godt forvente, at kongesangen ”Kong Christian stod ved højen mast” vil dukke op i løbet af dagen. Det er også sandsynligt, at de kongelige marcher spiller en rolle, før og efter den nye regent viser sig på balkonen på Christiansborg Slot. De kongelige marcher er en særlig dansk musiktradition fra midten af 1800-tallet med marcher, der er komponeret særligt til monarken og andre medlemmer af kongefamilien. Ved dronning Margrethes tiltræden i 1972 blev den allerede eksisterende ”Prinsesse Margrethes Honnørmarch” den nye regents officielle honnørmarch, og nogle år senere fik hun også en såkaldt parademarch. Kronprins Frederik har også allerede ”H.K.H. Kronprinsens Honnørmarch”, som komponisten Jens Vilhelm Pedersen – bedre kendt som Fuzzy – udviklede sammen med kronprinsen.

Et interessant tvist kunne være at inddrage en sang fra Disney-tegnefilmen ”Løvernes konge”, som løveungen Simba synger: ”Jeg bli’r meget snart majestæt”. Det første udkast til historien om tronarvingen i dyreriget inkluderede en sang, hvor Simbas far Mufasa belærer sin søn om en konges opgaver, men den blev undervejs i filmens tilblivelse udskiftet med den noget mere barnligt muntre ”I Just Can’t Wait To Be King” med melodi af Elton John. Teksten handler om det sjove i at kunne få lov til at bestemme over alt og alle, men tænker man tanken til ende, handler den reelt samtidig om sønnen, der muntert ser frem til sin fars død. Tekstforfatter Tim Rice har til mediet Vulture dog fortalt, at udgangspunktet bare var den form for sjov, børn laver med hinanden, og at den skulle være munter og let for børn at synge: ”Som konge bli’r jeg verdenskendt, den største vi har haft, jeg øver mig i fornem gang og i et brøl med kraft”.

Og i kronprins Frederiks tilfælde er det endt med, at han kan nynne sangen og øve sig i et brøl med kraft, uden at det samtidig handler om, at hans mor skal dø, før han kan blive majestæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *