Kategorier
Musiknyheder

Bob Marleys liv og kærlighed

Selvom det er mere end 40 år siden, musikeren Bob Marley døde, bliver hans musik ved med at finde nye måder at komme ud til publikum, og forleden dag var der premiere på en ny film om reggae-stjernen over dem alle. Filmen er en såkaldt biopic, det vil sige en spillefilm med en dramatiseret version af virkelige begivenheder i en virkelig persons liv. De seneste år er der lavet flere biopic-film om musikere så som Elton John, Queen og Elvis Presley, og i onsdags var der dansk premiere på ”One Love” om Bob Marley – om hans liv, hans musik og selvfølgelig alt det drama, der opstod omkring hans revolutionære tanker, drabsforsøget mod ham samt hans kræftsygdom, der endte med at koste ham livet i 1981. Filmen er opkaldt efter en af de mest kendte sange med Bob Marley & The Wailers, “One Love”, som har en længere historie, end de fleste er klar over.

”One Love” er kendt fra hans 1977-album ”Exodus”, hvor den fremstod som Bob Marleys pendant til John Lennons ”Imagine” med budskaber om fred, fordragelig og gensidig kærlighed verden over, men allerede tolv år tidligere arbejdede han med forstadiet til ”One Love”. Hans band hed på det tidspunkt ikke The Wailers, men The Wailing Wailers, og på deres første album i 1965 indspillede de en hurtigere ska-version af ”One Love”. Efter Bob Marley arbejdede sig op til at blive Jamaicas største musiker og også fik stor succes i mange andre lande, samlede han nummeret op igen, først under titlen ”All In One” i 1976 og herefter i 1977, hvor han indspillede den version af ”One Love”, der nu betragtes som den endegyldige udgave. Heri indgår også dele af sangen ”People Get Ready” med The Impressions, så i 1977-versionen er både Bob Marley og Impressions-forsangeren Curtis Mayfield krediteret som sangskrivere.

”One Love” er flere gange blevet fortolket og genindspillet, også af Bob Marleys egne familiemedlemmer, og nu er den atter aktuel som titelsang til den nye film med den britiske skuespiller Kingsley Ben-Adir i hovedrollen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *