Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Lykken skal komme som gæst…

Kære Tor
Jeg greb mig selv i at nynne den gamle sang ”Lykken skal komme som gæst i vor stue i aften”, som jeg husker fra min barndom (det er mange herrens år siden, tør jeg afsløre). Fruen genkendte den dog som en ”nyere” sang, fra firserne eller halvfemserne. Det forstår jeg dog ikke. Men er der mon en ”ny” indspilning jeg ikke kender?
Med venlig hilsen
Johannes

Kære Johannes
Sangen hedder egentlig blot ”I aften” og har musik af Karen Jønsson, som også skrev ”Hvorfor er lykken så lunefuld”, og tekst af Børge Müller, og så vidt jeg kan se, er den fra 1936. Af nyere indspilninger (og her kan man sætte brugen af ordet ”nyere” til diskussion) vil jeg umiddelbart pege på Birthe Kjærs udgave, som var med i slutscenen af Jacob Haugaard og Finn Nørbygaards film ”Jydekompagniet” i 1988.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *