Kategorier
Musiknyheder

Symfoni-profeti fra The Simpsons

Der findes flere eksempler på, at tegnefilmsserien ”The Simpsons” gennem mere end tre årtier har forudset mærkværdige ting. Mest kendt er nok et gammelt klip, hvor der i et fremtidsscenarie henvises til en præsident Trump, selvom Donald Trump på det tidspunkt ikke var politiker, og der findes en scene med sangerinden Lady Gaga, der ankommer flyvende til Super Bowl-finalen, flere år før hun rent faktisk ankom flyvende til Super Bowl-finalen. Og i aften går endnu en Simpsons-profeti i opfyldelse.

Ladbible.com har tidligere gennemgået et afsnit fra 1996, hvor familien Simpson bliver involveret i en stor musikfestival, og hvor stjerner som Peter Frampton, Sonic Youth, Smashing Pumpkin og Cypress Hills optræder som sig selv. På et tidspunkt kommer en festivalmedarbejder anstigende med en gruppe klassiske musikere og et spørgsmål:

”Hvem skal spille med London Symphony Orchestra? Kom nu, folkens, nogen har hyret London Symphony Orchestra, formentlig mens de var skæve. Cypress Hills, det er jer, jeg kigger på”, meddeler tegnefilmsfiguren. Rapperne fra hiphop-gruppen Cypress Hills når frem til, at det nok er dem, der har bestilt orkestret, hvorefter de må forhøre sig, om symfonikerne kan spille deres hit ”Insane In the Brain”. Alt dette var ren morskab i 1996, men i aften optræder Cypress Hill rent faktisk sammen med London Symphony Orchestra, endda i Royal Albert Hall i London. De ligger dog ikke skjul på, at den gamle morsomhed i tv-serien er medvirkende til, at idéen overhovedet opstod, og at der på nettet gennem årene har været en del opfordringer til at gøre alvor af det.

I et fælles statement har gruppen ifølge Ladbible fortalt, at ”det er en drøm, der går i opfyldelse, et samarbejde, som kun The Simpsons kunne have forudset”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *