Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Elvis’ “Wooden Heart”

Hej Tor!
Min nabo er helt vild med Elvis og hun påstår at hun har hørt, at Elvis’s nummer Wooden heart som han sang på tysk, Musident, er udgivet af en dansk sanger/gruppe med titlen “Hvis jeg må”. Er det rigtigt? Og hvis ja, hvilken solist eller gruppe har udgivet den?
På forhånd tak
Bjørg

Hej Bjørg
Sangen har sit udspring i den tyske folkesang Muß i’ denn zum Städtele hinaus, men blev som Wooden Heart (Muss I Denn) i starten af 1960’erne et hit på kombineret engelsk/tysk både for Joe Dowell og for Elvis Preley og i filmen G.I. Blues. Den danske version, din nabo husker, er Gustav Wincklers Hvis jeg må, som blandt andet findes på dobbelt-CD’en Hans Største Hits.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *