Kategorier
Musiknyheder

Dansk Deep Purple-jubilæum

Deep Purple var nogle af de vigtigste fødselshjælpere, da den hårde rock kom til verden – og en af de helt vigtige begivenheder fandt sted i Danmark. På søndag er det 40 år, siden Deep Purple i Kastrup debuterede som liveband før deres gennembrud. I samme periode fik gruppen, der tidligere havde heddet Roundabout, deres mærkværdige, ”dyb-lilla” navn.

Guitaristen Ritchie Blackmores bedstemor var glad for den sentimentale 1930’er-sang Deep Purple, og historien fortæller, at hun flere gange spurgte, om barnebarnet og hans venner mon ikke havde lyst til at tage den med på repertoiret. Gruppen tog navnet, men lod sangen og genren ligge, og Deep Purple giver i øvrigt to koncerter i Danmark senere i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *