Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Glenmark/Eriksson/Strömstedt

Hej Tor
Har du nogen ide om, hvad d’herrer Glenmark-Eriksson-Strømstedt, går og laver på den musiske front pt? Jeg ved at Orup lavede et nyt album tidligere på året, men hvad har d’herrer ellers gang i? Jeg har prøvet at søge på svenske søgesider, men desværre ikke fundet
noget.
Med venlig hilsen
Helle Mandrup

Hej Helle
Dit spørgsmål rammer lige ned i en sød tand hos mig, nemlig mine gamle svenske “venner” Glenmark/Eriksson/Strömstedt (G/E/S). Lige fra starten har G/E/S været et hobbyprojekt ved siden af de tre kunstneres egne karrierer, så det er ikke til at sige, om de en dag udsender endnu en plade, men jeg har ikke kendskab til, at der pt. skulle være noget på vej.

Orup er rigtigt nok for nylig kommet med (endnu) en soloplade, og det samme gælder faktisk Niklas Strömstedt, som tidligere i år udsendte “Två väger”, bl.a. med “För många ord om kärlek”, som han havde med i det svenske Melodi Grand Prix 2008. Du kan høre en bid af den på http://www.niklasstromstedt.se/ eller på http://www.myspace.com/niklasstromstedt. Desuden var det Niklas Strömstedt, der skrev svenske tekster til de gamle ABBA-sange, da musicalen Mamma Mia skulle sættes op i hjemlandet.

Anders Glenmark har i mange år fungeret som producer og sangskriver for andre kunstnere, og de seneste år har han flere gange arbejdet sammen med bl.a. Patrick Isaksson. Sammen med Orup skrev og producerede han i 2006 en hel CD for Grand Prix-deltageren Magnus Carlsson – så det må være det nærmeste, vi kommer en ny G/E/S-udgivelse for tiden (pladen hedder blot “Magnus Carlsson” og du kan lytte til lidt af den her).
Med venlig hilsen
Tor Bagger