Kategorier
Musiknyheder

Runrig samler op

Der er ikke mange steder uden for deres hjemland, hvor den skotske gruppe Runrig er så populære, som de er i Danmark. Brødrene Rory og Calum MacDonald dannede i 1973 sammen med kammeraten Blair Douglas bandet, som i de første år spillede covernumre til fester. I 1978 kom den første plade med den skotske lyd, som også mange danskere har kastet deres kærlighed på, og bandets navn er faktisk også ærkeskotsk.

Runrig refererer nemlig til en særlig form for landbrugskultur i Skotland frem til 1700-tallet. Bønderne skulle årligt betale for tilladelsen til at dyrke et stykke jord, udregnet efter hvor udbytterigt det var, og denne afgift kaldtes en runrig. Gruppen med landbrugsnavnet er nu klar med et stort tilbageblik på den lange karriere, eftersom deres bedste sange i denne uge er udkommet på Runrig The Collection.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *