Kategorier
Musiknyheder

Ugens julesang: Den Himmelblå

Shu-bi-dua har gennem årene leveret flere julesange, blandt andet Rap jul, Ønskelisten og reggae-fortolkninger af juleklassikere under pseudonymet Shu-bi-40. Deres mest elskede julesang er dog nok Den himmelblå, som trods sin popularitet faktisk også skabte utilfredshed i visse kredse.

I det seneste nummer af bladet Koda/DK fortæller det gamle bandmedlem Michael Hardinger, at Den himmelblå affødte et oprørt læserbrev fra en religiøst fanatiker, der påpegede, at shubberne løj, når de i nummerets første linje sang ”Jesus bli’r født på 2. sal”, eftersom der ikke fandtes etagebyggeri i Betlehem på Jesu tid. Den himmelblå har været en fast del af julerepertoiret siden 1980.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *