Kategorier
Musiknyheder

Dansk rockhistorie på frimærkerne

Et vægmaleri af en ukendt kunstner er ikke bare blevet et ikonisk motiv i dansk rockhistorie – nu har det også chancen for at ende på et frimærke. Omslaget fra pladen ”Gasolin’ 3” er nemlig blandt de nominerede i en afstemning på P4. Det var medlemmerne af Gasolin’, der selv ønskede, at omslaget på deres tredje album skulle være et vægmaleri fra Andy’s Bar i København. Ingen vidste, hvem der havde malet billedet af en kvinde, der i San Francisco taber sine trusser på åben gade, så det var med risiko for sagsanlæg, at pladeselskabet sagde ja. Da den oprindelige kunstner senere henvendte sig til selskabet, var han blot stolt over, at hans maleri nu prydede en Gasolin’-plade – og som modydelse bad han blot om to eksemplarer af LP’en.

På fredag afsløres vinderen, som i april kan købes som frimærke i anledning af 50-års-jubilæet for DR’s regionalstationer. De øvrige nominerede er Kim Larsens ”Værsgo”, Steppeulvenes ”Hip”, Nephews ”Danmark Denmark” og ”Gasolin’ 2”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *