Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Julesang fra Nøddebo

Hej Tor!
Jeg søger en gammel julsang eller -salme. Den hedder noget i retning af “Unge og gamle i samlet flok, samles om juletræet”. Jeg hørte den første gang i 1930-èrnes filmudgave af “Nøddebo Præstegaard” – en dejlig, lidt melankolsk melodi. Jeg har ikke kunnet finde sangen i de ellers gængse sangbøger. Nu er det jo et noget uaktuelt tidspunkt at snakkke julehalløj, og det ligger måske også en del uden for dit kommissorium, så ellers alt forladt, hvis du dropper gemmer forespørgslen til senere brug (forkortet, red.).
Med venlig hilsen Søren Jespersgarard

Hej Søren
Jeg kan godt hjælpe dig i din noget tidlige/sene jagt på en julesang, for det er efter al sandsynlighed “Børn og voksne i kærlig krans”, du har i tankerne. Denne julesang er ikke blot brugt i både teater- og filmversioner af “Jul i Nøddebo Præstegård”, den er ligefrem skrevet til stykket. Du kan se teksten her.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *