Kategorier
Musiknyheder

U2-album det bedste i 25 år

Det amerikanske musikblad Spin fejrer i år 25-års-jubilæum, og i den anledning har redaktionen rangeret de bedste plader gennem bladets levetid, skriver ekstrabladet.dk. Det allerbedste album i det seneste kvarte århundrede er ifølge Spin ”Achtung Baby”, som U2 udsendte i 1991.

Nytårsaften i 1989 gav U2 en koncert, hvor Bono umiddelbart før midnat tog afsked med årtiet ved at sige, at det nu var ”tid til at drage bort og starte forfra på drømmene”. Mange opfattede det som en besked om, at U2 nu gik i opløsning, men i stedet trak de sig tilbage i en periode for at genopfinde sig selv – og resultatet blev pladen ”Achtung Baby” med numre som ”One”, ”Mysterious Ways” og ”Even Better Than the Real Thing”. Nummer to og tre på Spins liste over de bedste plader er Princes ”Sign O’ the Times” og The Smiths’ ”The Queen Is Dead”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *