Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Tjener vi vil ha’ mere øl

Hej Tor
Jeg savner en gammel dansk sang hvor noget af teksten er som følger: ”I ølmandens lange skæg, ligger et fugle-æg – når den så kommer ud, så syn´s jeg den skal hedde knud”. Så følges dette af et omkvæd som jeg ikke husker, men derefter kommer et kor og synger: ”Tjener vi vil have mere øl”. Kan du hjælpe med sanger og komponist på dette?
Med de venligste hilsner fra:
Michael

Hej Michael
Jeg kender ikke den fulde tekst til “Tjener vi vil ha’ mere øl”, og jeg har heller ikke kunnet opspore den på nettet eller i nodebøger. Til gengæld kan jeg fortælle dig, at melodien – hvis det er den samme, vi tænker på – oprindeligt er fra krigsfilmen “Broen over floden Kwai”. Temaet “The River Kwai March” er skrevet af Mitchell Miller til filmen fra 1957, og du kan høre den på Youtube.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

5 kommentarer til “Spørgsmål: Tjener vi vil ha’ mere øl”

Melodien, der har fået den danske tekst “Tjener, vi vil ha’ mere øl”, hedder “Colonel Bogey March” og er komponeret i 1914 af Frederick Joseph Ricketts alias Kenneth Alford. Den var berømt, længe inden den blev benyttet i filmen “The Bridge on the River Kwai”, hvor soldaterne fløjter den frem for at bruge den tekst, der i virkeligheden blev benyttet af engelske soldater, nemlig “Hitler has only got one ball”.

Hej!
Jeg har modtaget flere mails fra læsere, der peger på det gamle nummer med Gustav Winckler, “I ølmandens lange skæg”. Jeg bringer de gode oplysninger videre – og takker for dit vågne øje. Det er altid rart med opmærksomme læsere!
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Det var Gustav Winckler : I ølmandens lange skæg (In heaven there is no beer) (Siegel, Neubach, Winckler)
Indspillet af Winckler selv 1977 samt Johnny Reimar.
Den kan bl.a. findes på http://www.gustavwinckler.dk/melodigustav.htm
I ølmandens skæg gik møl, han glemte at sælge øl…
🙂
hilsen
Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *