Kategorier
Musiknyheder

Ny film om John Lennons unge år

Anmelderne har taget godt imod filmen om John Lennon, som havde premiere i de danske biografer i torsdags. ”Nowhere Boy” handler om Lennons opvækst og tidlige ungdomsår, så selvom musikken spiller en rolle, er det langt fra en film om The Beatles. Det er dog en Beatles-sang, der har inspireret til filmens titel, nemlig ”Nowhere Man” fra 1965.

Lennon havde en dag skrevet sange uafbrudt i timevis, men ramte så en mur og frygtede, at han ikke ville kunne skrive mere til ”Rubber Soul”-pladen overhovedet. Til bladet Rolling Stone har han fortalt, at han på grund af denne paranoia-følelse lagde sig ned og forsøgte at koncentrere sig om ikke at komponere – og pludselig dukkede idéen til den selvbiografiske sang op. ”Nowhere Man” blev således en af gruppens første sange, der ikke handlede om kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *