Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Afrikansk sang ved VM-show

Kære Tor!
Fodboldfeberen raser i øjeblikket i Sydafrika og alle andre steder. Jeg så/hørte første del af åbningskoncerten. En sangerinde, der blev kaldt “Queen of the South African music”, optrådte. I et af hendes numre sang hun gentagne gange ordet “Malajka” (sådan opfattede jeg det). Desværre fik jeg ikke fat på hendes navn. Hvad hedder hun?
M.v.h. Hanne

Hej Hanne
Det var Angelique Kidjo fra Benin, der blev kaldt dronningen af afrikansk pop. Hun havde et nærmest globalt hit i 1994 med “Agolo”, men nummeret, du refererer til fra VM’s åbningskoncert, var “Malaika” (som betyder “engel” på swahili). Det er en kenyansk sang fra 1960, som er blevet indspillet af mange forskellige kunstnere, også vestlige stjerner som Boney M, Pete Seeger og Helmut Lotti. Kidjos indspilning af “Malaika” findes blandt andet på hendes opsamlingsplade “Keep On Moving – The Best of Angelique Kidjo”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *