Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Wild Colonial Boy på dansk

Hej Tor.
Vil du hjælpe mig, da jeg var ung husker jeg min moster sang følgene sang: “På Irlands lyse grønne ø, der gik en ungersvend…” Jeg vil så gerne hvis den findes da jeg ikke husker mere end dette. På engelsk hedder den: A wild colonial boy. Vi har den nemlig på en cd med irsk folkemusik.
På forhånd tak.
Mrk. nysgerrig

Hej nysgerrige
Jeg kender godt “Wild Colonial Boy”, som findes i mange forskellige versioner – men det er desværre ikke lykkedes mig at opstøve en dansk version. Skulle der blandt læserne være andre, der husker sangen om ungersvenden på Irlands grønne ø, hører jeg gerne fra dem.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

TILFØJELSE:
Både Jens Vangsgaard og Jørgen Carlsen har venligt peget på, at sangen findes på dansk med Gustav Winckler. Han indspillede ”Familiens sorte får” i 1952 med dansk tekst af Åse Gjødsbøl Krogh. Mange tak for indsatsen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *