Kategorier
Musiknyheder

50 år med twist

I fredags var det 50 år siden, Chubby Checker udsendte singlen ”The Twist”, og når et globalt dansefænomen har rund fødselsdag, skal det fejres. Derfor gav den aldrende Chubby Checker gratis koncert i hjembyen Philadelphia i USA, hvor både sanger og publikum naturligvis twistede i stor stil.

Den oprindelige version af ”The Twist” med Hank Ballard udkom allerede i 1959, men blev ikke et særligt stort hit. Året efter ville den amerikanske tv-vært Dick Clark gerne have sangen med i det populære musikprogram ”American Bandstand”, men da han ikke kunne få lavet en aftale med Hank Ballard, blev han i stedet anbefalet at kontakte en sanger, som var en mester i at efterligne kendte stemmer. Earnest Evans, der skulle blive kendt som Chubby Checker, leverede en kopi af ”The Twist”, der lå så tæt op ad originalen, at end ikke Hank Ballard kunne høre forskel, første gang han hørte Chubby Checkers hit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *