Kategorier
Musiknyheder

Ugens fodboldsang: We Are the Champions

På søndag vil en hel fodboldverdens øjne være rettet mod Soccer City Stadium i Johannesburg, hvor VM-finalen skal spilles. Efter kampen vil man ikke nødvendigvis kunne høre ”We Are the Champions” i stadionhøjttalerne, men der er ingen tvivl om, at Queen-klassikeren vil blive fundet frem i mange andre sammenhænge, når vinderne har løftet VM-pokalen.

Selvom folk gennem årene har gættet på, at sangen var ment som en syrlig hilsen til den engelske musikpresse eller som Queens personlige pendant til ”My Way”, så havde Freddie Mercury faktisk fodboldfans i tankerne, da han skrev sangen. Han ønskede at skrive en fodboldhymne, som fans selv kunne gribe fat i, men også en mere teatralsk og raffineret sang end man ellers ville forvente til et fodboldpublikum. ”We Are the Champions” så dagens lys i 1977.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *